RIP Benjamin

18 Juni 2013 föddes tre underbara pojkar, Benjamin, Balthazar och Bastian. Våra kungar.
Du var en underbar katt Benjamin, pratglad och alltid redo för gos. Lite blyg men inget vi tyckte verkade så allvarligt, utställningar klarade du ju ändå sedan hände något. Du åkte på din första parning, du var osäker och rädd men så kan det vara. Det var din första gång hemifrån utan oss. Du hade slappnat av efter några dagar och den 8’onde September åkte du hem igen. Du spydde i bilen, åksjuka tänkte vi.
Du kom hem och åt och drack, det verkade inte vara någon fara med dig. Dagen efter hade du ätit upp maten och låg och sov när du fick mer. När vi kom hem några timmar senare och gick in för att kolla till dig efter den tid vi varit ifrån varandra så var något fel. Väldigt fel. Du låg på ett så konstigt sätt med huvudet rakt ner i vatten skålen. Din blick var lidande, närmast tom och apatisk. Vi stoppade in dig i transportburen och åkte direkt till veterinären. De tittade på dig i några sekunder, kände på din mage och sprang sedan iväg med dig. Vi fick höra att du kanske inte skulle överleva, du var så dålig.
Senare fick vi samtalet, de kunde inte ha kvar dig över natten. Jönköping, Göteborg eller ville vi kanske ha dig hemma över natten? Med tanke på ditt skick, hur dålig vi sett med blotta ögat att du var så ville vi inte ha dig hemma över natten, vi åkte till Göteborg.
Veterinären som såg dina värden verkade chockad över att du faktiskt levde, de skulle försöka göra vad de kunde för dig men visste inte hur det skulle gå. Dagen efter fick vi höra att du mådde bättre, det var allt vi fick veta. Summan hade gått upp men du skulle kanske kunna komma hem på lördag (två dagar efter samtalet). Hem hade varit underbart, vi ville inte annat än att få hem dig. Dagen efter ringde de igen, summan hade fortsatt uppåt och du behövde vara kvar längre, åter ”Det ser bättre ut.” Efter en lång stund och efter att vi pratat med flera olika fick vi veta att det inte alls såg bättre ut, de kunde fortfarande inte säga att du faktiskt skulle överleva. Vi fick veta att det varit flera komplikationer, vätska i buken och infektion, redan under den första natten. Hade vi vetat att du skulle bli bra, att skadorna inte skulle blivit så stora kanske vi hade tagit ett annat beslut. Men dina värden var så dåliga, även om du överlevde skulle du kanske lida resten av ditt liv. Ingen skulle kunna veta hur långt eller kort det skulle bli.
I tre dagar fick du kämpa, i tre dagar har du försökt övervinna det när det kanske var kört från början. Det där ”Det ser bättre ut” slogs ut av saker som gick fel, efter tre dagar fick vi veta att de inte kunde säga än om du skulle överleva. Älskade katt om vi kunnat veta skulle du inte behövt genomlida allt det. Vi kunde inte ens komma ner och ta farväl av dig när beslutet väl var taget. Jag hoppas folk fanns där och pussade på dig och förklarade att allt nu skulle bli bra. Jag hoppas du nu får det bra och slipper lida mer. Vi kommer för alltid sakna dig, du lämnar ett stort tomrum efter dig. Du kommer få komma hem igen men inte som den fina katt du var.

RIP King Benjamin 130618-150911

Updated: 12 september, 2015 — 10:15

3 Comments

Add a Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.