Välkommen Cassie

4/3 blev det dags att få hämta vår vackra prinsessa. Efter en avstickare hos morfar fick vi äntligen se henne igen. Vår vackra chokladspottade flicka Cassie. Hemresan började med några små pip innan hon blev tyst och vi tror att hon sov nästan hela vägen hem. Mot mig och Daniel var hon genast tillitsfull medan Amoz och Elliot var jätteläskiga. De andra två katterna fick avvakta i sovrummet medan hon kikade omkring. Elliot har jag varit osäker på hur han skulle reagera och när hon reagerade med fräs och ragg gick han och hämtade mat i hennes skål för att ge henne. Han var fortfarande läskig men hon lät honom komma hela vägen fram och lukta på hans hand. Sedan släppte vi ut den ena av de vuxna katterna och det gick bättre än förväntat.

Detta är vad som är så spännande med att släppa ihop kattungar (och speciellt med ocicater vad jag märkt). Lillan fräste och försökte göra sig så stor som möjligt, Exi låg stilla i närheten och helt enkelt visade ”Här är jag, jag kommer inte göra dig illa hur mycket du än fräser och morrar åt mig” så efter en stund släppte vi ut Abbe. Åter fräs och morr såklart men Abbe ville hemskt gärna få nosa på henne så han gav sig inte. Flera nospussar tillät hon honom att göra så de kunde lukta på varandra. En halvtimma senare var allt morr och fräs slut, inget gos mellan dom ”än” men det kommer!
Elliot är mindre läskig nu med och hon har frivilligt gosat med honom, nu börjar hon även slappna av runt Amoz. Abbe har blivit riktigt hönsig och kommer springande så fort hon piper. Exi håller sig än så länge på lite avstånd utifrån vad som passar henne.
Nu ser vi framemot mycket gos med vår lilla Cassie. <3

Updated: 5 mars, 2017 — 18:53

Cassiope

Under 2015 blev vår saknade Benjamin pappa. Under 2016 blev Abbe pappa till 2 kullar och vi tog beslut om att kastrera honom. Det var helt enkelt dags för det. I den ena kullen kom det underbara chokladspottade honor som jag längtat efter sedan Exi fick sin kull. Men när är det läge att låta en till katt flytta in? Snart tydligen. En av honorna har vi helt fallit för och någon gång i mars eller så borde hon flytta in. En fantastiskt fin lite Cassiope som vi längtar efter. Abbe får någon att busa med och ta ut lite av sin energi med medan Exi kanske, kanske, får en andningspaus. Så tillåt mig presentera Cenedras Cassiope. Cassi

Updated: 9 februari, 2017 — 20:20

RIP Benjamin

18 Juni 2013 föddes tre underbara pojkar, Benjamin, Balthazar och Bastian. Våra kungar.
Du var en underbar katt Benjamin, pratglad och alltid redo för gos. Lite blyg men inget vi tyckte verkade så allvarligt, utställningar klarade du ju ändå sedan hände något. Du åkte på din första parning, du var osäker och rädd men så kan det vara. Det var din första gång hemifrån utan oss. Du hade slappnat av efter några dagar och den 8’onde September åkte du hem igen. Du spydde i bilen, åksjuka tänkte vi.
Du kom hem och åt och drack, det verkade inte vara någon fara med dig. Dagen efter hade du ätit upp maten och låg och sov när du fick mer. När vi kom hem några timmar senare och gick in för att kolla till dig efter den tid vi varit ifrån varandra så var något fel. Väldigt fel. Du låg på ett så konstigt sätt med huvudet rakt ner i vatten skålen. Din blick var lidande, närmast tom och apatisk. Vi stoppade in dig i transportburen och åkte direkt till veterinären. De tittade på dig i några sekunder, kände på din mage och sprang sedan iväg med dig. Vi fick höra att du kanske inte skulle överleva, du var så dålig.
Senare fick vi samtalet, de kunde inte ha kvar dig över natten. Jönköping, Göteborg eller ville vi kanske ha dig hemma över natten? Med tanke på ditt skick, hur dålig vi sett med blotta ögat att du var så ville vi inte ha dig hemma över natten, vi åkte till Göteborg.
Veterinären som såg dina värden verkade chockad över att du faktiskt levde, de skulle försöka göra vad de kunde för dig men visste inte hur det skulle gå. Dagen efter fick vi höra att du mådde bättre, det var allt vi fick veta. Summan hade gått upp men du skulle kanske kunna komma hem på lördag (två dagar efter samtalet). Hem hade varit underbart, vi ville inte annat än att få hem dig. Dagen efter ringde de igen, summan hade fortsatt uppåt och du behövde vara kvar längre, åter ”Det ser bättre ut.” Efter en lång stund och efter att vi pratat med flera olika fick vi veta att det inte alls såg bättre ut, de kunde fortfarande inte säga att du faktiskt skulle överleva. Vi fick veta att det varit flera komplikationer, vätska i buken och infektion, redan under den första natten. Hade vi vetat att du skulle bli bra, att skadorna inte skulle blivit så stora kanske vi hade tagit ett annat beslut. Men dina värden var så dåliga, även om du överlevde skulle du kanske lida resten av ditt liv. Ingen skulle kunna veta hur långt eller kort det skulle bli.
I tre dagar fick du kämpa, i tre dagar har du försökt övervinna det när det kanske var kört från början. Det där ”Det ser bättre ut” slogs ut av saker som gick fel, efter tre dagar fick vi veta att de inte kunde säga än om du skulle överleva. Älskade katt om vi kunnat veta skulle du inte behövt genomlida allt det. Vi kunde inte ens komma ner och ta farväl av dig när beslutet väl var taget. Jag hoppas folk fanns där och pussade på dig och förklarade att allt nu skulle bli bra. Jag hoppas du nu får det bra och slipper lida mer. Vi kommer för alltid sakna dig, du lämnar ett stort tomrum efter dig. Du kommer få komma hem igen men inte som den fina katt du var.

RIP King Benjamin 130618-150911

Updated: 12 september, 2015 — 10:15

Utställning 20/6

Den 20/6 var Benjamin och Anubis på utställning i Ski i Norge. Vi har haft lite problem tidigare med att komma dit med Anubis (först skada och sedan bil som slutade fungera) men denna gången blev det tillslut. Abbe fick fina lovord och var som vanligt överlycklig för att vara på utställning. Han fick sin titel Grand Internationell Champion (GIC).
Benjamin är fortfarande lite mer ovan vid utställningar men visade ändå upp sig för domaren som tyckte mycket om honom, Han fick sin titel Internationell Champion (IC). Han fick pris i ocicat specialen för vildaste look.

Dessutom blev King Benjamin, King Balthazar och King Bastian 2 år den 18 juni. Grattis till pojkarna!

Updated: 23 juni, 2015 — 11:42

Lite sena uppdateringar

Lite sena uppdateringar. Busan kom tyvärr inte överens med våra andra katter och fick flytta. Hon bor numera i Göteborg och fann sig snabbt med sin nya vän Jissa. Även om det var jobbigt för oss att behöva inse att det inte funkade så mår samtliga katterna mycket bättre av denna lösningen. Förutom detta förlorade vi i December, väldigt hastigt våran kanin Tipex, han är saknad.

 

Förutom detta fick vi reda på att det ska bli ytterligare en familjemedlem. Denna gången inte hund eller katt utan en bebis.

20150324_092523

Updated: 16 april, 2015 — 15:44

Första kullen 4 år

För fyra år sedan var jag i skolan. Exi var beräknad med att kunna föda när som helst men jag hade inte hört något från morsan eller min bror Robin under dagen. Så jag tog det lugn och när jag och en kompis, Noa, gick och pratade och precis skulle till bussen ringde telefonen. Morsan berättade att Exi antagligen skulle föda när som helst och helst ville sitta i knät. Utan möjlighet att få buss eller spårvagn att köra fortare var jag ändå framme i tid. Jag var hemma någon gång mellan 16-17 och satt bredvid Exi när Anubis (Abbe) föddes 17.30. Han vägde 100 gram och blev sedan störst men mesigast i kullen och är fortfarande en mammas pojke.

Där efter klockan 18.15 föddes en liten kattunge Artemis (Pärla) som fick mig att oroa mig för henne redan från början men hon visade sig vara tuff. Hon vägde bara 60 gram men gick dagligen upp ordentligt i vikt. Hon var alltid mindre och nosen var lite plattare än andra ocicaters, antagligen för att hon legat klämd mellan kullens största ungar. Hon fick det tufft från början men var och är en kämpe. Hon slogs gärna med de större i kullen om den bästa mjölken och när hon behövde omplaceras vid ca 5-6 månaders ålder gick det utan problem. Hon hittade sin för alltid ägare och bor lycklig.

Sedan 18.45 föddes Akilles (Faxe) på 100 gram. Han var rätt mycket den som bara hängde med i gruppen, han blev en stor hane och ändå överdrivet snäll. Han och Aurora flyttade till samma hem och där bor dom fortfarande.

Klockan 19.15 föddes kullens keligaste unge. Amor (Trazzel) vägde 100gram och var den enda i kullen som plötsligt slutade gå upp i vikt, det upptäcktes fort eftersom ungarna vägdes två gånger om dagen, Efter en matning gick han stadigt upp i vikt igen. Han såldes till sitt föralltid hem där han fortfarande bor och styr med stor kärlek.

Sist klockan 20.25 var Exi väldigt trött och ville helst lägga sig ner och sova. Aurora (Elfie) den enda brunspottade i kullen och den enda som föddes med baken först behövde lite hjälp att komma ut. Tillslut gick även det, Exi ville inte torka ungen men så fort Aurora låg bland de andra var hon nöjd. Aurora vägde 100gram liksom pojkarna när hon föddes och växte upp till en fin hona som fått många lovord på utställningar. Hon fick själv en egen kull senare (Benjamin, Balthazar och Bastian) och bor tillsammans med sin bror Akilles och son Bastian.

Så ett stort grattis till ungarna som fyller 4 år idag! Minns fortfarande tydligt hur små de var och undrar ibland när jag ser på Abbe hur fort det gick.

Updated: 19 november, 2014 — 09:44

Norge utställning – bil haveri

Då var det dags igen för ett nytt försök i Norge med Abbe och Bild på bil bärgningBenjamin. Natten innan kom jag på att Benjamin nog skulle blivit vaccinerad och mycket riktigt var den missad. Happ ingen fara, Abbe som främst behöver komma till Norge. Gör oss klara och åker strax efter 5, allt verkar lugnt och stilla tills vi har knappt en timma kvar vid halv sju-sju. Plötsligt smäller bilen till och börjar skångra, den skakar något extremt och låter underligt. Håller tummarna för att hitta en närliggande bemannad mack, precis innan vi ska svänga in på macken börjar bilen ryka och luktar bränt inuti. Till och med Abbe som annars pratar en del sitter helt tyst. Efter att ha pratat med de som jobbar på macken blev det att ringa bärgare och så gick det med den utställningen… och bilen. Strax innan tre var vi hemma igen.

Updated: 11 oktober, 2014 — 22:08

Busan

19 Juni var Busan inne hos veterinären och fick en gummislang satt för att tömma en böld. På grund av det var vi tvugna att hålla katterna separerade vilket inte underlättar nä man ska vänja ihop fyra katter. 24 juni (igår) var Busan inne igen och fick gummislangen borttagen, men med ett öppet sår och tratt i ytterligare en vecka. Så numera har katterna en gallerdörr in till rummet som Busan har, så att de kan se varandra men inte komma åt varandra. Busan visade direkt att hon inte alls har speciellt ont och inte förstår varför hon måste vara i ett rum, så hon klättrade på gallret. Den höll tack och lov och katterna gör redan framsteg och kan lukta på varandra genom gallret utan morr eller fräs.

Updated: 12 augusti, 2014 — 13:18

Skador och utställning

18 Juni

B kullen fyllde 1 år, så småkungarna Benjamin, Balthazar och Bastian räknas numera som vuxna katter… Jag tror inte så många ocicater blir vuxna mentalt däremot så i allafall Benjamin beter sig fortfarande som en kattunge 🙂

19 Juni

Busan togs in till veterinären för att få en tidigare böld åtgärdad, så nu går hon med tratt och projektet att vänja katterna vid varandra har satts på paus :/
Samma kväll upptäckte vi att Abbe verkade ha en skada i ögat.

20 Juni

Vi letade upp en veterinärklinik som hade öppet och åkte in med Abbe för att kontrollera ögat i tron att det ändå inte skulle vara någon fara och att han skulle kunna delta på utställningen. Det visade sig att hans ena tredje ögonlock blivit skadat och vi måste antagligen få tag i en ögonspecialist.

21 Juni

Vi åkte med Benjamin på utställningen i Norge med Abbe fick stanna kvar hemma. Benjamin trivdes bra i den stora buren och vänjer sig mer och mer vid ljuden utanför buren under utställningen, han blev Nominerad men fick tyvärr inga röster i panelen, de var sammanlagt tre hanar i kategori 3 som tävlade om BIS. Nyttigt för Benjamin att tränas på att hållas av någon annan, han är snäll men som assistenten sa ”Han har nog 20 ben!”

Updated: 12 augusti, 2014 — 13:20

Busan flyttar in

Idag flyttade Busan in, till en början på prov men det verkar inte bli några problem. Lite morrande när de andra katterna kommer för nära men annars är de lugna alla fyra. Kommer nog inte ta lång tid innan hon gosar med de andra tre. Tanken var att hålla katterna åtskilda någon dag i allafall men Busan verkade så säker på sig själv och undersökte direkt så det kändes inte som någon idé att hålla dom isär.

 

Updated: 12 augusti, 2014 — 13:19